Facebook

Régi receptek nyomában

Szemezgetés régi magyar szakácskönyvekből - a Herbáriumban gyógynövények, a Blue Venom Bar alrovatban italok, a Liktáriumban édességek. Lesznek emellett a főzéshez, étkezéshez kapcsolódó érdekességek, megemlékezés régi szakácsokról. És néha én is főzök.

Elkészítettem

Herbárium

Érdekesség

Blue Venom Bar

Liktárium

GoldenBlog 2011: top3

'Igazi gasztrotörténeti muníciót ad a mai kor emberének. Cseppet sem érezve idejét múltnak sem a hangvételt, sem a stílust, megismerjük elődeink gasztronómiai hagyományait, kulináris szokásait. Az igényes, érdekes bejegyzések aktualitását az évszakok, az ünnepek adják. A válogatott irodalmi idézeteket, a régi szakácskönyvekből kiemelt részleteket, a napjainkban is hasznosítható recepteket, a bemutatott ételeket gondos illusztrációválogatás kíséri.' - írta a szakmai zsűri és gasztro kategóriában a legjobb három blog közé választott

Címkék

Friss topikok

  • zsanka: @ehran: Örülök, ha tetszett:)) Is-is, ez például itthoni gyűjteményből volt, de gyakran járom a kö... (2011.10.26. 11:08)

Üzenet a kávéházból

2015.03.11. 00:48 - zsanka

Kedves olvasóim!

A Csomborblog 2010 augusztusában indult. Az elmúlt csaknem öt évben több száz cikk jelent meg itt régi receptekkel, ételtörténeti és kultúrtörténeti érdekességekkel, és néha én is megfőztem egy-egy múltbéli finomságot. Eközben folyamatosan érkeztek a szakmai visszajelzések: 2011-ben a goldenblog zsűrije a három legjobb gasztroblog közé választott és több magazin rendszeres szerzőjévé váltam a témában. 2012 őszén pedig megjelent első könyvem, a Fejedelmi lakomák – régi magyar étkek, amely a kora újkori főúri udvarok ételkülönlegességeit, illetve életmódját mutatja be. A kapcsolt facebook közösség létszáma mára majdnem eléri a tízezret, és nagy örömömre sok történetet, illetve régi szakácskönyveket és háztartási eszközöket ábrázoló fényképet kapok.

A közelmúltban történtek miatt a blogot kénytelen vagyok elköltöztetni egy másik szolgáltatóhoz. Egy, a blog.hu-n újonnan indult gasztrooldal nemcsak tőlem, hanem sok más oldalról is összeszedegette a neki tetsző cikkeket, majd ezeket teljes terjedelemben, engedély és forrásmegjelölés nélkül, sajátjaként közölte, így felfuttatva a látogatottságát. Ezt minden érintettnek jeleztem, mire a lopott cikkeket ugyan törölték, de olyan információkat is kiadtak a plagizáló oldal tulajdonosának, melyek csak a szolgáltatóra és rám tartoztak, majd mindezt megfejelték azzal, hogy az eset után is címlapos megjelenítéssel segítették őt. A szolgáltató részéről tapasztalt inkorrekt magatartás és a mások szellemi termékével visszaélő blog gazdájától kapott becsmérlő, alpári üzenetek miatt döntöttem úgy, hogy a blog tartalmát átviszem máshová.

A Csomborblogot, az első bejegyzéssel az elmúlt öt év iránti tiszteletből, illetve a régi olvasók kedvéért meghagyom. A blog tartalmát – olvasótáborával együtt – átviszem máshová. Az itt megjelent cikkeimet kicsit felfrissítve folyamatosan feltöltöm az új oldalamra, miközben természetesen új cikkek is megjelennek. A Csomborblogot ezentúl a http://csombor.cafeblog.hu címen találjátok.
vandorno.jpg(kép: fortepan.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://csombor.blog.hu/api/trackback/id/tr927258575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása